آموزش نوشتن پایان نامه و پروپزال(قسمت اول)
در این مقاله نحوه نگارش پروپوزال کارشناسی ارشد به طور کامل شرح داده شده است. پروپوزال همان طرح تحقیق می باشد که در حدود ۶ تا ۱۵ صفحه می باشد.
موضوع یا مساله انتخابی توسط دانشجویان برای پایاننامه تحصیلی قاعدتا باید حاوی نکات و خصوصیات زیر باشد:
الف) موضوع پایان نامه باید با آموزش های دوره تحصیلی هماهنگی و انطباق داشته باشد.
ب) پایاننامه باید حاوی موضوع و مسالهای تخصصی و مشخص در محدودهی جغرافیایی معین باشد.
ج) موضوع و مساله مورد تحقیق باید جدید و مستلزم نوآوری علمی و تحقیقاتی باشد.
د) دانشجو پس از انتخاب موضوع، باید با مراجعه به منابع و مراجع معتبر، از تکراری نبودن موضوع مورد مطالعه خود اطمینان کامل حاصل نماید.
ه) فرم طرح تحقیق پایان نامه باید به صورت تایپ شده، در۳نسخه تکمیل و پس از تائید استادان راهنما و مشاور، حداقل ۱۰ روز پیش از تشکیل جلسه شورای تحصیلات تکمیلی گروه آموزشی مربوط، تحویل گردد.
انتخاب اساتید مشاور و راهنما:
الف) برای تکمیل فرم طرح تحقیق پایان نامه، لازم است دانشجویان با توجه به موضوع و قلمرو تحقیق خود از یک سو و تخصص و تجربه آموزشی و پژوهشی استادان از سوی دیگر، به انتخاب استاد و استادان راهنمای پایان نامه خود مبادرت ورزند. انتخاب استاد و استادان مشاور بر عهده استاد یا استادان راهنمای پایاننامه است.
ب) لازم است دانشجو موضوع و مساله مورد علاقه خود را به اطلاع استاد راهنما برساند و پس از تعیین استادان مشاور، با بهرهگیری از راهنماییهای لازم، به تنظیم و تدوین موضوع و مساله مورد تحقیق و همچنین تکمیل فرم طرح تحقیق پایاننامه بپردازد.
ج) در تمام مراحل تکمیل فرم مورد نظر، استادان راهنما و مشاور خود را در جریان امر قرار داده، از نقطه نظرات آنان در جهت تنظیم مناسب موارد مربوط بهرهگیری نماید.
د) تمامی مطالب و موارد مندرج در فرم طرح تحقیق پایان نامه باید پس از بررسیهای لازم به تایید استادان راهنما و مشاور رسانده شود.
طراحی تحقیق:
برای پیشبرد مناسب هر تحقیق علمی، دسترسی به چارچوبهای مناسب تحقیق الزامی است. طراحی تحقیق به نوع و دامنهی اهداف، طبیعت مسالهی مورد بررسی و روشهای مناسب برای پیشبرد آن بستگی دارد. به این ترتیب، برای طراحی مناسب تحقیق باید توجه داشت که هر طرح تحقیق بایستی لاقل شامل اجزاء زیر که با یکدیگر در ارتباط تنگاتنگ و کنش متقابل قرار دارند، باشد:
الف) تعریف قالب تحقیق و مساله مورد بررسی
ب) بیان ماهیت تحقیق
ج) تبیین منابع تحقیق
د) تبیین اهداف تحقیق
ه) محدوده مکانی تحقیق
و) محدوده زمانی تحقیق
ز) ابعاد و دامنه تحقیق
ح) زمینههای عینی انتخاب داده ها و امکان دستیابی به اطلاعات ط) انتخاب فنون و روشهای گردآوری داده ها و اطلاعات مورد نیاز و بالاخره
به سخن کوتاه، جنبههایی که بر این اساس در طراحی تحقیق مطرح میشوند را به طور کلی میتوان به این صورت پاسخ به پرسشهای(چه چیزی؟)، (کجا؟)، (چرا؟)، (چه موقع؟)، (از چه طریقی؟)، در نظر گرفت. علاوه بر این، طرح تحقیق باید حاوی جنبههای زیر باشد:
از چه دیدگاهی با مساله مورد بررسی برخورد خواهد شد؟
چه روشهایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت؟
کدام فنون و تدابیر بیشترین تاثیر را در پیشبرد مطلوب تحقیق به دنبال خواهد داشت؟
مقاله در قسمت دوم ادامه دارد…..
منبع: خانم دکتر هاشمی زاده
آموزش نوشتن پایان نامه و پروپزال(قسمت۲)
آموزش نوشتن پایان نامه و پروپزال(قسمت۳)
- انجام پروژه های دانشجویی رشته هنر(کلیه گرایشها)
- انجام مقاله و پایان نامه رشته هنر(کلیه گرایشها) مقطع کارشناسی و ارشد.
- تماس سریع با ما از راه واتساپ